Frankrijk 2011

Frankrijk 2011

Cattenom, Lorraine, Frankrijk, 5 t/m 7 augustus 20115-jarig jubileum 2006-2011 Club Hollandaise In Cattenom.

We zijn met een hele groep van tien Heidewachtels, één Fries Stabijtje en één Duitse Staande Kort Haar voor de 5e keer naar Frankrijk gereden, om daar een cursus voorstaan te volgen bij Alain en Annick Ehrminger. Van de tien Heidewachtels was er één pupje bij uit het laatste nest van Beike en wel Gamin. Zij was op dat moment negen weken oud en ze deed niet onder voor de oudere honden.
Het was trainen op het veld en in het water met levend wild; dat alleen al is een hele belevenis voor onze honden. We begonnen ‘s morgens om 9 uur met een toespraak van Alain en de verdeling van de nieuwe honden en de meer volleerde honden in groepen. Er waren buiten Alain nog drie trainers aanwezig; twee voor het waterwerk en twee voor het veldwerk.

Om 13.00 uur gingen we met z’n allen naar het restaurant om heerlijk op zijn Frans te lunchen, daarna weer naar het veld tot 17.00 uur. Even ons opgefrist in het hotel of camping en dan voor het feestelijk BQ naar het meertje van Alain en Annick. Daar was alles in gereedheid gebracht voor een feestelijk samenzijn met een varken aan het spit en ganzenlever op de BBQ. Voor de vegetarische mensen hadden Alain en Annick vis en garnalen op de BBQ.

De volgende dag was de ochtend weer het trainen van de honden en tussen de middag weer BBQ en feest omdat Annick jarig was. We hadden een hele grote bos met bloemen en nog een klein cadeautje voor haar meegenomen en dat hebben we al zingend aangeboden. De middag was er voor een demonstratie van de honden van Alain en wel Romulus en Cybel, die ons lieten zien waar onze honden eigenlijk voor bedoeld zijn.

Al met al weer een zeer geslaagd weekeinde met onze honden, de uitnodiging voor volgend jaar ligt er al weer, we hopen alleen dat het dan toch echt een beetje beter weer zal zijn.