Pups

Pups

Om op een juiste wijze te fokken en dat met heel veel liefde voor het ras de Heidewachtel, ben je wel een tijdje bezig.

Het is niet zomaar even een reutje uitzoeken, daar is even wat meer voor nodig.

Ten eerste moet je met je teefje de aanlegtest van de Nederlandse Heidewachtel vereniging met goed resultaat afleggen. Dan is het noodzakelijk dat je HD foto’s van je teefje laat maken en als laatste voor de vereniging moet je de ogen laten spiegelen.

Wij willen eigenlijk nog iets meer; dat je de hond laat meedoen aan een veldwedstrijd, KNJV proeven in Nederland of veldwedstrijden in het Buitenland. Dit zal niet altijd lukken maar je moet wel de intentie hebben en dat houd in Jachttraining.

Dan is het tijd om een reutje te gaan uitzoeken in Binnen en Buitenland.
Eerst kijk je naar de foto’s die beschikbaar zijn naar de bouw van de reu. Daarna volgt het contact met de eigenaren van de reuen om gegevens van de reuen te vragen plus de stamboom.

De nieuwe eigenaren van de pups moeten ook aan onze eisen voldoen, zoals op jachttraining gaan vanaf 8 weken en genoeg tijd hebben voor de hond.

De socialisatie bij ons; de pups groeien in huis op en vanaf 2 weken mag er bezoek bij, harde geluiden, stofzuigen , kinderen, alle soorten fruit voor de maag en darmen, schieten zodat ze niet bang zijn voor vuurwerk en onweer, auto rijden en naar de markt, alle entingen en ontwormkuren, chippen DNA test en een puppy test op karakter en jachteigenschap. Na het chippen mogen ze naar de nieuwe eigenaren.