Jacht

Jacht

Het fokken van de Heidewachtel als allrounder is bij ons een must. Niet alleen als huishond, meer zeer zeker ook als jachthond.

De dekreuen die wij uitzoeken moeten gekwalificeerd zijn en actief met de baas jagen.

Alle nesten worden getest op karakter en jachtpassie, zodat de jager, die een hond zoekt, ook een geschikte hond krijgt. We vergeten niet dat er ook mensen zijn, die niet jagen, maar juist een Heidewachtel als huishond willen hebben. Daar is de test ook voor bedoeld; hierdoor gaan de pups met misschien iets minder jachtpassie ook naar de juiste eigenaren.

Meerdere gefokte honden van onze kennel hebben de KNJV diploma’s C en B behaald, plus dat de honden die  van ons in Amerika, Duitsland en België gekwalificeerd zijn en met de baas op jacht gaan.

Met onze eigen honden wordt jachttraining gedaan en Yske, de stammoeder van onze Kennel, is in het bezit van een KNJV C- en B-diploma.

Hailey, de jongste telg van onze familie is ook al hard aan het trainen en zal binnenkort deel gaan nemen aan veldwerkwedstrijden. Begin maart zijn we met haar in Frankrijk gaan trainen.

Baraka, een van de pups uit het E-nest, heeft op 5 oktober 2011, tijdens een jeugdveldwerkwedstrijd, de kwalificatie Goed behaald.

Ook organiseren wij elk jaar een speciaal weekend in Cattenom in Frankrijk, waarbij wij met een groot aantal honden, waaronder de pups van Yske, Brikla,en Haley  een cursus voorstaan volgen.

Voor foto’s van deze weekenden klik hier.

Voor een verslag van Frankrijk 2016 klik hier.
Voor een verslag van Frankrijk 2015 klik hier.
Voor een verslag van Frankrijk 2014 klik hier.
Voor een verslag van Frankrijk 2013 klik hier.
Voor een verslag van Frankrijk 2012 klik hier.
Voor een verslag van Frankrijk 2011 klik hier.

Filmpjes Frankrijk
Filmpje 1
Filmpje 2

France 2016 can be found here.
France 2015 can be found here.
France 2014 can be found here.
France 2013 can be found here.
France 2012 can be found here.
France 2011 can be found here.

Movies France
Movie 1
Movie 2

Frankreich 2013 klicke man hier
Frankreich 2012 klicke man hier
Frankreich 2011 klicke man hier

Filmstreifen Frankreich
Film 1
Film 2