Wie zijn wij

Ineke Frequin

Mag ik mij even voorstellen, Ik ben Ineke Frequin Jordaan, getrouwd met Louis Frequin en wij hebben samen vier kinderen. Alle kinderen wonen op zich zelf en dus zijn we nog maar met z’n tweetjes. ineke_grt

Toen ik 13 jaar was ging ik in de huishouding werken bij Prof. Dr. Z.Y. van der Meer en zijn vrouw, daar was mijn eerste kennismaking met een Heidewachtel genaamd Asta. Zij was al wat ouder, maar ze ging regelmatig met de baas op jacht, dan was het wel eens als ik kwam dat er een paar fazanten aan het balkon hingen te besterven. Ik raakte zo gehecht aan Asta dat het mij jaren is bijgebleven.

Toen mijn man vrijwilligerswerk ging doen en hij regelmatig voor lange tijd in het buitenland moest zijn, kwam het idee om een hond te nemen, en dacht ik weer aan die Heidewachtel van vroeger. Alles op het internet nagekeken en me verdiept in de Heidewachtel. Ik raakte er langer hoe meer van overtuigd dat een Heidewachtel mijn hond was.

ineke2_grtIk heb toen contact opgenomen met Liane Eekman en daar heb ik mijn pup vandaan, ze vertelde mij dat de naam van de pup met een Y moest beginnen, en in één keer dacht ik weer aan mijn eerste werkgever die heette Z.Y. v.d. Meer en die Y was de naam Yske, met de herinnering aan vroeger hebben wij onze pup Yske genoemd.

Omdat ik veel alleen ben ga ik regelmatig met Yske naar het strand en de duinen dat vindt ze prachtig. Ze is zeer intelligent en ontzettend lief, zo kan ze ‘s avonds graag op schoot liggen en wordt er regelmatig geknuffeld. Al met al is ze mijn maatje geworden. Uit het 2e Nest (B nest) van Yske hebben we een teefje gehouden. Zij heet Brikla en is bruin/wit (bont). Yske_en_Brikla

 

 

 

 

 Met Brikla heeft Louis de trainingen gedaan, het is ook echt zijn hondje ze volgt hem overal.
In eerste instantie hadden we uit het nest een andere keuze gemaakt, maar op advies van de keurmeester die met 7 weken een puppy test heeft gedaan is het Brikla geworden.
We wisten al snel dat Brikla echt een hond is die voor je wilt werken en geen show hond is, natuurlijk hebben we ook een show gelopen en heeft ze een Uitmuntend gehaald, daarna hebben we haar heupen en ogen laten doen zodat we met haar konden gaan fokken.

Brikla heeft 4 nestjes gehad, 2 keer is ze gedekt door Birko, 1 keer door Archibeau en 1 keer door Argo.

Uit het laatste nest hebben we een pup gehouden en dat is onze Haley geworden.
De naam Haley ( Komeet ) hebben we haar gegeven omdat het een hele snelle tante is die ook weer heel erg graag veldwerk doet.


We hopen eind 2014 met haar het eerste nestje te fokken.

Ineke Frequin-Jordaan