Frankrijk 2012

Cattenom, Lorraine, Frankrijk, 11 en 12 augustus 2012

Wij van de kennel van Achter de Duinen zijn met 26 deelnemers en 16 honden, waarvan 15 Heidewachtels en 1 Duitse Staander, voor de 6e keer naar Frankrijk geweest voor veldwerk.

Er waren van de 15 Heidewachtels 5 pups uit het laatste nest van Brikla met Argo mee. Ik was bij de pups omdat ik zelf een pup heb van deze combinatie. Wat heb ik genoten van het werk wat deze pups deden op de leeftijd van 4 maanden; voorstaan op een duif, de eerste dag leren aan de lange lijn en dan de volgende dag los voorjagen, (zie het filmpje wat ik van de pups heb gemaakt). Ook het leren zwemmen en apporteren van een levende eend, want als jager weet je heel goed dat niet iedere eend, die je schiet helemaal dood is, dus moeten ze ook leren om ze levend terug te brengen. Hier merk je aan dat ze hele goede genen hebben mee gekregen van hun ouders Brikla en Argo en voorouders, zoals Yske en Romulus.

Hier draait het allemaal om als je gaat fokken met een Heidewachtel met de goede passie voor het jagen. Met voldoening kijk ik daarom terug op dit geweldige weekeinde met alle mensen en honden. We zullen dit zeker volgend jaar voortzetten en dan kunnen de pups van nu doorstromen naar de volgende klasse, waar nu de andere honden bezig waren. Alles wat nu geleerd is vergeten ze nooit meer.

Ineke .

 

 

i