Frankrijk 2014

Kenzo en zijn baasjes Bart en Gerrit gingen dit jaar voor het eerst mee naar het trainingsweekend in Frankrijk. Spannend, want Kenzo was nog maar 9 maanden oud en was nog nooit echt in aanraking geweest met wild. Een goed moment om zijn jachtinstinct eens te laten ontwikkelen in Frankrijk. Zijn baasjes lieten zich ook verrassen en zonder enige voorkennis waande we ons in het avontuur van Alain, Cattenom en de andere Heidewachtels…. En met succes!

De 1e trainingsdag eerst even lekker ravotten met de andere hondjes in het veld en dan op naar het echte werk…. Een duif opsporen aan de andere kant van het veld. Samen met Alain liepen we met Kenzo het veld over. Kenzo zijn neus in de wind en zigzaggend, alle kanten op richting het kooitje. En ja, na een paar minuten zijn we er!! Stokstijf staat hij stil op een paar meter afstand. Alain rent naar ‘m toe en maakt hem vast. Doucement…ssssst…doucement…ssssssst zegt Alain en aait Kenzo over zijn rug. De rust van Alain voelt goed voor Kenzo en hij luistert en blijft staan, helemaal stil. Zo mooi om te zien! Dan…het kooitje gaat open en de duif vliegt weg, Kenzo wil er maar al te graag achter aan…maar nee dat mag niet. Terug naar de auto, de proef is afgelopen. Nu kijken naar de andere hondjes die dit al veel vaker gedaan hebben in hun hondenleventje! Helemaal hyper liep Kenzo terug naar de auto…hij zou graag nog een keer gaan!!

Dezelfde proef doen we ook met een fazant die ochtend, ook dat vond hij reuze interessant. En Alain is trots op Kenzo. Nog zo jong, maar hij heeft potentie om een goede, evenwichtige jachthond te worden! Goed gepassioneerd, maar wel met rust. Een mooi compliment!

Na een overheerlijke lunch die is gemaakt door Annick kunnen we er op deze mooie zomerse en warme dag weer tegenaan. ‘S middags gaan we voor het waterwerk. Een dooie eend uit het water apporteren. Dat was moeilijk voor Kenzo. Nog nooit een eend in de bek gehad en ‘m dan ook nog moeten terugbrengen! Uiteindelijk na veel twijfel pakte hij de eend (keek er een beetje vies bij) aan het einde van de vleugel en naam ‘m mee naar de kant…en plop, hij laat ‘m direct vallen. Nog even door oefenen voor we de KNVJ proeven kunnen gaan doen dus!

Dag 2 is een herhaling van dag 1, maar je ziet dat Kenzo al wat meer ervaren is en hij krijgt weer complimentjes van Alain.

We sluiten het trainen af met een heerlijke BBQ. De wijn vloeit, het vlees gaat erin als zoete koek en de hondjes lagen gevloerd op het gras…. Helemaal tevreden!Het was een fantastisch en onvergetelijk weekend. Zowel Kenzo als de baasjes hebben veel geleerd van Alain en alle andere hondjes en baasjes. En natuurlijk hadden we dit met zijn allen nooit kunnen doen zonder de fantastische organisatie van Louis en Ineke!! Bedankt daarvoor.

Hopelijk tot volgend jaar weer!

Kenzo, Bart en Gerrit