Onze Honden

Onze Honden
brikla_liggend

Brikla Baronne van Achter de Duinen

Brikla is bij ons gebleven. Zij komt uit de combinatie Internationaal Kampioen Romulus de la Foret des Segneurs en onze Kampioen Yske Rosina Jent von Beer’s Freunde. We hebben Romulus gevonden na lang zoeken in Frankrijk. Hij is een hele mooie reu die zeer goed in het veld is en dat is al vele generaties lang. Wat wij het mooie aan hem vinden is de bouw, het karakter, de uitstraling en al generaties lang de mooie donker bruine ogen . En wat wij zeer belangrijk vinden dat we een lijn gevonden hebben die nog NOOIT in Nederland gebruikt is en die helemaal schoon van ziektes is, dus is er geen inteelt of lijnteelt.

Je zou zeggen waarom de naam Brikla? Dit is een combinatie van twee namen, van Brigitte (die zoveel voor ons gedaan heeft) en mijn doopnaam Klazina het moest uiteindelijk met een B beginnen.

De keuze uit het nest welke teef we zouden houden (er waren er uiteindelijk 5) werd mede gemaakt door de puppy test die door Keurmeester Ada Schoenmaker werd gedaan met 7 weken, de pup die bij ons zou blijven moest qua karakter bij Yske passen.

Brikla heeft HD – A en ook zijn haar ogen al getest. Inmiddels heeft Brikla begin 2009 haar eerste nestje gehad en is na het H-nest in 2012 met pensioen gegaan.

Voor meer foto’s klik hier.

Haley_site

Haley Hertogin van Achter de Duinen

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Haley Hertogin van Achter de Duinen. Ik ben een dochter van Brikla Baronne van Achter de Duinen en Argo de Wacourt en ben geboren op 15 april 2012 uit het H-nest van de kennel.

Ik ben genoemd naar de Komeet Haley omdat ik een snelle dame ben, die ook nog eens heel snel alles leert en de naam Haley heeft in het Scandinavisch de betekenis van Held. Als het allemaal gaat zoals mijn baasje graag wil, dan heb ik het beide nodig; snel zijn en ook een beetje een Held zijn.

Mijn moeder Brikla is na haar 4e nestje, waarvan ik een dochter ben, met pensioen gegaan. Het is de bedoeling dat, als ik aan alle zeer strenge eisen van mijn baasje en de vereniging voldoe, ik over een aantal jaren de kennel zal gaan voortzetten.

Voor meer foto’s klik hier.