1e Kwartaal 2016

1e KWARTAAL 2016.

Het jaar is droevig begonnen met het overlijden van onze vriend en mede fokker Friedo Wiertz .
Hij heeft geprobeerd om zo lang mogelijk bij ons te blijven en de pups van Haley geboren te zien worden, maar het heeft niet zo mogen zijn. R.I.P.

Op 12 januari 2016 heeft Haley 10 mooie gezonde pups op de wereld gezet, 6 reutjes en 4 teefjes.
Alle pups hadden gelijk een nieuwe eigenaar die alles hebben kunnen volgen via de Skype webcam .
Na 14 dagen mochten de nieuwe eigenaren naar de pups komen kijken, iedereen natuurlijk op zijn beurt.
Het is de bedoeling dat ze zo vaak als ze willen mogen komen kijken en dan moeten ze de komende weken een keuze maken welke hun 1ste keuze is en welke de 2de keuze is en op de 7de week komt de keurmeester Liane Eekman-Lampio om een karakter test te doen.
Welke van de 2 keuzes het beste in het gezin past die krijgt men dan.
Alle pups zijn naar de nieuwe eigenaren, de berichten die we krijgen gaat het allemaal goed. Ook gaan ze allemaal op puppy/ jachttraining.

Op 14 maart kregen we het trieste bericht dat Abel Yske van Achter de Duinen uit het eerste nest van de kennel is ingeslapen, we wensen Liet en Jan veel sterkte toe.

Op 15 maart kregen we het verzoek van de eigenaresse van Furst Pebbels van Achter de Duinen of ik iemand wist die Pebbels op 26 maart kon voorbrengen op de aanlegtest van de vereniging.
Ik dacht gelijk aan Brigitte Dekker die vroeger onze Yske ook helemaal heeft getraind en alles met haar heeft gehaald.
Het was een hele uitdaging om in 14 dagen tijd een reu van bijna 5 jaar zover te krijgen dat hij alles met heel veel plezier voor Brigitte wilde doen.
In totaal heeft Brigitte 2x 3 dagen Pebbels bij haar thuis gehad en hebben we met hem getraind.

Met goede moed zijn we op 26 maart naar Hulshorst gereden waar we niet de enige waren, er waren 13 teefjes en 11 reutjes die voor de aanlegtest kwamen, in de ochtend was de exterieur beoordeling en in de middag het echte werk waar we voor getraind hadden.

Pebbels stelde ons niet teleur, hij deed alles met veel passie en werkwil plus dat hij ook nog eens een geweldig karakter heeft zijn we heel blij dat er weer een reutje op de dekreuen lijst van de vereniging komt. Pebbels is met glans geslaagd.
Dank je wel Brigitte voor je inzet.